Welcome!
You've carried away by rain cloud
to :erfiedanny.blogspot.com/
Use Google Chrome to best view.
Navigation at the numbers!
Last, I hope you brought a raincoat :D
because here the weather was rainy!
RAIN is goooood!


Erfie Danny's Blog! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5512996982358140908\x26blogName\x3d%E2%99%9B+Danny\x27s!+%E2%99%9B\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://erfiedanny.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://erfiedanny.blogspot.com/\x26vt\x3d-1803890006005447049', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


안녕하세요
You've visited to erfiedanny.blogspot.com. Click the NAVIGATION at the NUMBERS.





Erfie Danny's Blog


Pengalaman ngeri seumo idop!!
Posted on Sunday, June 19, 2011 @ 9:34 AM | 0 comment(s)


oittt... arini erfie danny plak yg update blog. da lame ase nye aku x sentuh keyboard lame2 juz tuk wat karangan 650 pth pktaan dalam blog neh. hehe. stelah sekian lame bini aku meng-update kn nye, skg turn aku plak nk bceloteh pnjg. celoteh x celoteh jgk la. Sumpah aku mmg xde idea lgsg nk ckp psl ape. tp tetibe jea lampu ats pale aku neh menyala dgn cerahnye. yess! aku da dpt idea. arini aku nk cite pasal kemalangan, atau dlm errti kate len yg kite2 neh paham, excident la... aku tau kowg mst ase bosan, boring, mengantok jea an dgr tajuk neh. tp sumpah weh, lau kowg da tgk ngn mate kpale sndri, or da penah mngalaminye, mmg kowg fobia/trauma setengah mati! So, aku nk kongsi sket ngn kowg sal pengalaman aku excident wktu kecik2 dlu. mcm kesian je an?? kecik2 da excident. beso2 neh xde plak. hoh. hehe. jum2 bace kesah aku...


*****************************************

*waktu aku umo 6 taon...
aku punye la excited dpt basikal bru. ala basikal yg tayar wane wani toh. xyah pam2 ke pe. lau tercocok paku ke kayu ke mmg maintain x pecah la der. aku excited gile men ngn basikal tuh smpi x ingt nk balik uma. mak aku da bsing2 suh blk sbb da maghrib..but aku wat dono jea. skali tuh, aku nk turun curam, ntah mcmane basikal aku leh salah jejak smpi tbalik....then hempap tgn aku yg msh lembut lemah gemalai (time tuh la). ape lg, menjerit2 aku sampai satu kawasan umah aku tu dengo. ayah aku pn klam kabut bwk aku g jmpe tukang urut, sbb nk tgk tgn aku neh ade tsalah urat ke tsalah pusing ke pe. then tukang urut yg kononnye mahir tuh, memandai urut2 lg tgn aku yg suda sedia tpusing tuh...smpi jd lebam bengkak2. abes die dimakinye aku. pdan muke. last2 ayah aku bwk g jmpe doc, doc twus balut, buh simen, 3bulan aku jd cacat tnpe tgn kanan. (^,^)



lebey kurang cmni la bentuk aku kne hempap tuh. cume, xde la dlm ujan. dramatik sgt ler. eheh!


*****************************************

*waktu aku umo 10 tahun
pagi lg aku da bgun, excited nk g mengaji qur'an rmai2 naik van bomba. ayh aku la driver nye. sampai jea kt umah ustazah aku tuh, aku pn bajet segar la. pdahal nantok nk mampus. bce ayat pun byk salah. hoh. abes jea mengaji, aku twus tggu kat lua umah ustazah aku tuh smntare mnunggu membe2 len abes mengaji. then ayah aku pon smpi dgn van bombe nye. aku pnye la excited nk balik. dgn mate mengantok, sambil mengusung qur'an d kpale, slumber jek aku lari nk g seberang jln tnpe tgk kiri kanan. kebetulan plak ade kete kancil tgh laju time tuh. ape lg, kne hentam la aku. kancil jea pon, tp die langgar aku smpi aku tecampak ke seberang sane balik. wktu aku tercampak tuh, aku ngat an aku da ade kt alam lain da. sbb aku bkk jea mate n tgk depan, nmpk itam je. rupe2nye tuh air longkang. cehh! aku tcampak tepi longkang rupenye. nasib x msuk lam toh. then twus aku jadi popular skejap..sbb amai owg menggerumun kt aku. haha. x parah pon. juz luka kt siku, lutut, bwh dagu jea. kuat x aku? ngeh! ;)



naseb bek aku bkn badang. lau x, mst kete yg langgar aku tuh da kemek mcmni. <pasan!> :P


*****************************************


nampak hebat jea kan lau accident. yela, ade tuh excident, xbgun2 dah. tp kite neh excident bkali2 pn, msh idop ag. syukurla umo kite dpanjangkan. tp serius weh. mmg sakit sgt. lau kowg nek kete then excident dgn knderaan len, tp x mati or cedera, mmg kowg x ase sakit. tp otak ttap sakit, n poket pon sakit. yelah, penat nk settle dgn pihak lg satu tuh n penat nk bayar ganti rugi :P  So, aku doakan kowg x jdik mcm dlm gamba2 neh. mintak dijauhkan......





Kesimpulannye, kowg jgn la bwk knderaan laju2. sntiase peka dgn keadaan skeliling even kowg bjalan kaki or naik basikal pn. malang tidak berbau. hargailah nyawe anda.
INGATLAH ORG YG TSAYANG!!


p/s : ma, pa janji xkn bwk lelaju. lau nek moto pn, pa bwk slow jea mcm kure2. kure2 pn kalah. bia lmbt, asl slamat. lau ade basikal, pon boley. fixie yg x bape nk fixie pon bantai la. hik3.

sekian, tata!!